Jíme fér a lokálně

Víte, že se každý může první sobotu v květnu zapojit do projektu FÉROVÁ SNÍDANĚ?

Tato akce se koná v po celém Česku a Slovensku a zúčastnit se můžou všichni, kteří chtějí podpořit podnikatele a obchodníky, prodávající lokální a fairtradové potraviny.


A jak taková snídaně vypadala u našich studentů?

„Já jsem si k snídani udělala ,,volské oko“ z vajíčka od babičky a posypala vlastní pažitkou ze zahrádky. Také jsem svoji snídani doplnila fairtrade zrnkovou kávou, kterou už léta kupujeme a sypeme ji do kávovaru. Do kávy jsem si přidala med od místních včelařů, abych je v této nelehké době podpořila."

Terezie Hortová

„Na snídani jsem si udělala má oblíbená domácí míchaná vajíčka s čerstvě natrhanou pažitkou ze zahrádky a fairtradovou kávou z Tchiba, která byla obzvlášť výborná. Protože domácí rajčátka ještě nerostou, musely mi stačit pouze kupované. Snídaně byla opravdu výborná."

Lucie Věchetová

„My jsme této možnosti využily a v tento slunný jarní den jsme společně vyrazily na odpolední piknik do přírody poblíž naší vesnice Vedrovice. Vybraly jsme si útulné místo pod rozkvetlou třešní, kde jsme se usadily na piknikové dece a vychutnávaly si za krásného počasí námi přichystané dobroty. Připravily jsme pizza šneky, ve kterých byl domácí kečup a koření ze zahrádky, jablečný závin plněný domácími jablky a hranolky z domácích brambor. K tomu jsme přikusovaly zeleninu z místního Zahradnictví Kopetka a vše jsme zapily čajem z máty ze zahrádky, oslazeným medem od krumlovského včelaře pana Kratochvíla." 

Aneta Hauerlandová, Adéla Formanová